Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!


One thought on “Hello world!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merak Edilen Sorular

Sıkça sorulan ve cevabını merak ettiğiniz bazı zorular ve cevaplarını bulabilirsiniz

NEDEN UZELMAK ENDÜSTRİ ?

Uzelmak Endüstri, endüstriyel tesis ve tesis ekipmanları üreten bir firmadır. Şirket, endüstriyel sektörlere yönelik çeşitli ekipmanlar sağlayarak üretim süreçlerini iyileştirmeyi amaçlar. Müşterilerine özelleştirilebilir çözümler sunar. Endüstriyel tesislerin ihtiyaçlarına uygun ekipmanlar tasarlar ve üretirler.

Proje tasarımı, Proje analizleri, ömür ve dayanım hesapları ile birlikte kusursuz imalat ve üretim ayrıcalıkları sunmaktadır.

FİLTRE SİSTEMİ NEDİR?

Filtre Sistemi, üretim sırasında ortaya çıkan toz ve gazı ayrıştırarak çevre kirliliğini önler ve taş tozlarının çevreye yayılmasını engelleyerek toplanmasını sağlar.

Bunu yaparken tam otomatik bir şekilde filtrasyon ve toz dozaj işlemi yapmaktadır. Kasetli tip filtrelerimiz, verimli bir şekilde çalışmaktadır. Bunun sayesinde yakıt tasarrufu sağlar ve yanma kalitesini artırır. 

Modern teknolojiye uygun filtreleriyle taş tozu ve gazı ayırırak, çevre kirliliğine engel olur.

  • Filtre, giriş ve çıkış sıcaklıkları ölçümü
  • Filtrenin yüksek sıcaklıktan zarar görmesini engellemek amacıyla temiz hava klapesi
  • Isıya dayanıklı Meta-Aramid nomex dik torbalar kullanılır. Kalınlığı 1,75mm dir. Bu filtre torbası 200°C dayanıklı, ortalama ağırlığı 475g/m² dir. 
  • Yüksek hava geçirgenliği ortalama 12000 lt/dm² 
  • Filtre torbaları su ve yağ itici özelliklidir.  
  • Toz geçirmez tasarım
  • Torbalar kolaylıkla değiştirilebilir şekildedir.
  • Ters akışlı torba temizleme sistemi %99,9 oranında havanın temizlenmesini sağlar. 
  • İklim koşullarına ve ısı transferine uygun izolasyon sistemi
ELEK SİSTEMİ NEDİR?

Bütün eleklerin temel kullanım şekli aynıdır. Elek panelinin göz açıklığından küçük olan parçalar elek paneli altına geçebilir ve bu parçalar elek altı malzeme olarak adlandırılır, göz açıklığından büyük malzemelerse elek panelinden geçemeden ön oluğa doğru yönelirler. Bu malzemelerse elek üstü malzeme olarak isimlendirilir. Parçaların göz açıklığından geçme oranı arttıkça eleme verimi yükselir. 
Eğimli elekler genellikle 2,3 veya 4 katlı olarak üretilirler. Her katta elek kasası olarak adlandırılan, balık sırtı geometrisine sahip yapılar bulunur ve elek panelini taşır. Malzeme bulunduğu kattaki göz aralığından geçebilecek kadar küçükse bir alt kata geçer eğer değilse kat sonundan ön oluğa geçer. Eleğin döküş noktasındaki bir oluk her bir kattan gelen elek üstü malzemeyi birbirine karıştırmadan sonraki aşamaya iletir.

Tahrik mekanizması elek gövdesinin üst kısmında yer alır. Titreşim hareketinin en verimli eleme yapılacak konuma yerleştirilmiştir. Bu mekanizma iki adet vibrasyon motoruyla tahrik edilmektedir.

Birbirlerine zıt yönde çalışan bu vibro motorların oluşturduğu titreşim, güçlü sönümleme yayları sayesinde şasiye hiçbir şekilde ulaşmadan sönümlenir. 

Eleme verimini yükseltmek amaçlı elek eğimi oldukça düşüktür. Gövdenin dış kısmı tamamen kapalı şekilde tasarlanmış, dışarıya toz çıkması engellenmiştir. 

4,5 veya 6 fraksiyonlu elek tasarımı yapılabilmektedir. 

SHREDDER PARÇALAYICI NEDİR?

Endüstriyel shredder parçalayıcı makineler, hacim küçültme veya kontrollü parçalama işlemleri üzerine çalışmaktadır. Plastik, kâğıt, ahşap, otomotiv, kimya, ambalaj gibi birçok sanayi alanında ve kamu ve özel mülkiyetli geri dönüşüm tesislerinde, tüketici atıkları, tehlikeli atıklar, hastane atıkları ve gizli belgelerin imhası gibi işlemlerde kullanılmaktadır.

Mevcut ürün yelpazesinde 80’den fazla model bulunan, 4 ile 400 hp’lik kurulu güçle donatılmış 1, 2, 3 ve 4 şaftlı elektrikli ve hidrolik parçalayıcıları kapsamaktadır.

Shredding Parçalayıcı Kullanım Alanları

  • Belediye atıklarından türetilmiş yakıt elde etmek
  • Otomotiv lastikler elde edilen küçük kırıntılar ile yakıt elde etme
  • Elektronik aletlerin ve buzdolapları geri dönüşümü
  • Yağ filtreleri geri dönüşümü
  • Tehlikeli ve patlayıcı atıkların dönüştürülmesi
  • Plastik yıkama sistemleri ile birlikte parçalayıcı entegrasyonu müşterilerin talepleri ve iş birlikleri sayesinde geliştirilmiş eşsiz çözümlerdir.
MİKSER ÜNİTESİ NEDİR?

Mikser gövdesinin sıcak asfalt karışımıyla temas eden iç yüzeyinin tamamı, ısıya ve aşınmaya karşı dayanımı yüksek plakalarla kaplanır. Mil üzerine helisel bir yapıda dizilmiş olan karıştırıcı kol ve paletler döküm olarak üretilir ve uzun süre kullanım için uygundur. 

Böylece çok fazla yedek parça değişimine ihtiyaç duymadan uzun süre asfalt üretimine devam edebilmektedir. 

DRYER (KURUTUCU) NEDİR?

Dryer özel analizler sonucu tasarımı tamamlanmış iç dizaynıyla, yüksek ısı şartlarında, optimum seviyede ısı transferi ortamı oluşturur. 

Dryer, ring tekerlerinin daha uzun ömürlü çalışmasını sağlamak amacıyla invertör kullanılır ve makinenin hızlı kalkış ve ani duruş yapması engellenir. Redüktörlü motorlar, yüksek kaliteli rulmanlı yatak ve dayanımı yüksek mil, tekerlek ve çelik dövme ring grubuyla uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek bir hareket sistemine sahiptir. 

Dryer’in dış yüzeyinin tamamı, ısı kayıplarını engellemek amacıyla taş yünü malzemeyle izole edilmektedir. Bu izolasyon malzemesinin dışı da paslanmaz çelik sacla kaplanmaktadır. 

Kurutucu brülörleri dünyaca ünlü markalardan tedarik edilmektedir. İstenildiği takdirde çift yakıtlı tedarik edilebilmektedir.

YIKAMA HELEZONU NEDİR?

Yıkama helezonu, kirli malzemenin üzerindeki kil ve benzeri yabancı maddelerin uzaklaştırılması için kullanılır. Kırma eleme tesislerinde, özellikle dere taşları veya topraklı malzeme kırılmasından sonra malzemeyi kil gibi yabancı maddeden ayıklamak için yıkanmasına ihtiyaç duyurulur.

Yıkanan malzeme, helezon yıkayıcı gövdesinin en arka kısmında bulunan tamamen suyla dolu havuz bölmesinde, yoğunluğundan dolayı dibe çöker. Şaftın üzerindeki helezon yapraklar dibe çöken bu malzemeyi dipten çıkış oluğuna doğru sürükler. Sürekli dönerek ilerleyen malzeme havuzun seviyesini aştıktan sonra, çıkış oluğundan boşaltılır. Su ve çamur, havuz kısmında bulunan taşma kanallarından dışarı çıkar. Mümkünse bu dışarı çıkan su bekletme havuzunda dinlendirilerek içerisindeki kil, toprak ve organiklerin dibe çökmesi sağlanır ve su tekrar kullanılır.

Helezon Yıkayıcılar redüktörlü motor ve zincir dişli mekanizmasıyla tahrik edilir. Zincir mekanizması tercih edilmesinin sebebi, redüktöre gelebilecek ani yüklemeleri ilk olarak karşılayacak elemanın zincir olması ve riskli durumları düşük maliyetlerle atlatmayı sağlamaktır. 

Böylece motorun ürettiği gücün helezon şaftına maksimum verimlilikle aktarılmasını sağlamış oluyoruz. Bu şekilde en ağır şartlarda bile en üstün performans sergilemeye devam edecektir.

WOBBLER BESLEYİCİ NEDİR?

Özellikle beslenmesi zor ıslak, çamurlu ve yapışkan malzemeler söz konusu olduğunda tercih edilen wobbler besleyici, çamura bağlı tıkanıklıklardan kaynaklanan besleme sorunlarını önleyerek maksimum tesis verimini garanti eder. Dönen eliptik ya da üçgen disklerin sayesinde malzeme öne doğru ilerlerken malzemenin üzerine yapışmış istenmeyen kil türevi parçaların ayrılmasını sağlar. 

Ocaktan gelen yüksek nemli ve yapışkan tüvenan malzemenin, titreşimli besleyicilerde ve ızgaralı eleklerde yol açtığı tıkanmalar nedeniyle oluşan verim kaybı, ana kırıcılarda meydana getirdiği yoğunluk, wobbler besleyicilerle bertaraf edilmiştir. Kendi kendini temizleyebilen diskli eliptik veya dairesel miller, birbirlerine senkronize olarak dönmekte ve ana kırıcıya girmesi istenmeyen ince malzemeler, çamur parçaları ve atık malzemeler tasarımda belirlenen açıklık boyunca yerçekimi etkisiyle aşağı düşmektedir.

Avantajları

– Tozsuz ve titreşimsiz çalışma;

– Düşük bakım ihtiyaçları;

– Düşük işletme maliyeti;

– Uzun ömür.

Copyright: © [2024] Uzelmak Designed by Akercom. All Rights Reserved.

mekanik mühendislik